José Ruiter CV-NL

(Diepenveen)

OPLEIDING

1980    Kunstacademie Enschede
           In de leer bij Mevr. G. Gijbels-Jeddens, Bathmen (beeldhouwen) en Marius Bruggemans (bronsgieten)

WERKEN

De uit Frieswijk (gemeente Diepenveen) komende José Ruiter, is al vanaf haar kindertijd bezig met potlood en papier. In 1979 vertrok zij naar Deventer, in die periode bekend als beeldhouwster. Haar grote leermeesteres mevrouw G. Gijbels-Jeddens uit Bathmen, zorgde ervoor dat zij naar de Kunstacademie in Enschede ging. Later volgde José een tijd de opleiding bronsgieten bij Marius Bruggemans, nu ook zelf actief als bronsgieter. Uit kostenoverweging (brons is nu eenmaal een kostbaar werkmateriaal) stapte zij over naar het tekenen en schilderen. In de loop der tijd ontstond een voorliefde voor het werken met acryl en de uitdaging om in zo dun mogelijke lagen, laag over laag, te spelen met warme en krachtige kleuren.

EXPOSITIES

2012    Masterpieces, Deventer